• Bekijk onze cadeaugids!
  • Nieuw: onze online winkel is open!
  • Gratis verzending vanaf € 39
20210117

Privacy Policy

1. Inleiding

Het doel van deze privacyverklaring is om informatie te verschaffen over de manier waarop wij, Thule Sweden AB, uw persoonsgegevens verwerken in verband met het gebruik van onze website (https://www.thule.com/) en de diensten die we via deze website leveren. We respecteren uw privacy en beschermen de persoonsgegevens die we over u verwerken.

We beschermen de integriteit van kinderen. Daarom verwerken wij persoonsgegevens van kinderen onder de 18 jaar niet opzettelijk.

Hieronder wordt onder andere beschreven hoe wij uw persoonsgegevens verzamelen, verwerken en delen.

2. Doel en wettelijke grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens

Hieronder vindt u een beschrijving van de persoonsgegevens die wij over u verwerken, voor welke doeleinden wij uw persoonsgegevens verwerken en op welke wettelijke grondslagen wij onze verwerkingen van persoonsgegevens baseren.

  • Wanneer u ons een verzoek stuurt
    • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

    Wanneer u ons een verzoek stuurt met betrekking tot bijvoorbeeld uw bestellingen of gekochte producten, hetzij via ons contactformulier dat beschikbaar is via onze supportfunctie, hetzij rechtstreeks aan een van onze medewerkers die als contactpersoon op de website staan vermeld, verwerken wij de volgende persoonsgegevens om uw verzoek te kunnen beantwoorden en vervullen: uw e-mailadres, naam en telefoonnummer als u ervoor kiest om die te verstrekken, het land waar u vandaan komt, welke categorie de vraag betreft, een beschrijving van het onderwerp en uw vraag. Wij kunnen de gegevens gebruiken om contact met u op te nemen met betrekking tot uw verzoek per e-mail of telefoon en om uw verzoek te administreren en af te handelen.

    • (ii) Wat is de wettelijke grondslag voor de verwerking?

    De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is gebaseerd op ons gerechtvaardigd belang om u goed van dienst te kunnen zijn en uw verzoek te kunnen beantwoorden. Wanneer u contact met ons opneemt met een verzoek, is het ook in uw belang dat wij uw persoonsgegevens verwerken om u de door u gevraagde informatie en service te kunnen bieden. Bovendien zijn de persoonsgegevens noodzakelijk om aan uw verzoek te kunnen voldoen en te kunnen antwoorden. In bepaalde gevallen is de verwerking ook noodzakelijk om de met u gesloten overeenkomst na te komen, bijvoorbeeld voor het afhandelen van annuleringen van bestellingen vóór de levering enz.

  • Wanneer u een product online koopt
    • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

    Om uw bestelling te administreren, om de producten die u online heeft gekocht te kunnen leveren en om uw bestelling en eventuele problemen of verzoeken in verband daarmee te kunnen opvolgen, verwerken wij uw naam, factuuradres, afleveradres, e-mailadres, betaalwijze en informatie over de door u bestelde producten. Persoonsgegevens met betrekking tot uw betaling (inclusief persoonlijk identificatienummer, bankgegevens en rekeninginformatie of informatie over andere betaalmethoden) worden verwerkt door onze samenwerkingspartner, Ingenico, die optreedt als een aparte verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens. Zie de privacyverklaring van Ingenico die beschikbaar is bij het verzamelen van uw persoonsgegevens, voor informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

    • (ii) Wat is de wettelijke grondslag voor de verwerking?

    De verwerking van uw persoonsgegevens met het oog op de afhandeling van uw bestelling is noodzakelijk om de overeenkomst die wij met u aangaan te kunnen nakomen. Als u uw persoonsgegevens in verband met de aankoop niet verstrekt, kunnen wij uw aankoop niet administreren of leveren in overeenstemming met uw bestelling. De verwerking van uw persoonsgegevens met het oog op de opvolging van uw bestelling en de behandeling van problemen en verzoeken is gebaseerd op (i) ons gerechtvaardigd belang om u een goede klantenservice te bieden, en (ii) in bepaalde gevallen, afhankelijk van het soort verzoek, onze verplichting om de met u gesloten overeenkomst met betrekking tot de aankoop na te komen. Bepaalde persoonsgegevens worden ook bewaard op basis van onze wettelijke verplichting om een administratie bij te houden volgens de Zweedse wet op de boekhouding (Bokföringslagen).

  • Bij het registreren van of inloggen op een gebruikersaccount
    • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

    Om u te kunnen registreren en een gebruikersaccount te kunnen gebruiken, verwerken wij uw e-mailadres en uw wachtwoord, evenals uw adres als u ervoor kiest om dit op te geven.

    • (ii) Wat is de wettelijke grondslag voor de verwerking?

    De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is gebaseerd op ons gerechtvaardigd belang om u te kunnen voorzien van een gebruikersaccount en de functies die voortvloeien uit uw registratie van een gebruikersaccount, bijvoorbeeld om u te kunnen voorzien van bestelgeschiedenis, bestelstatus en leveringsinformatie. Dit is informatie die we verstrekken om uw winkelervaring te verbeteren, aangezien Thule er altijd naar streeft om u de best mogelijke service te bieden.

  • Bij een retourzending
    • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

    Wanneer u een retourzending maakt, verwerken wij uw ordernummer, informatie over de gekochte producten, het geretourneerde bedrag, uw naam, adres, IBAN, handtekening (indien van toepassing) en uw e-mailadres om te kunnen voldoen aan uw verzoek om het gekochte product te retourneren en om u een goede klantenservice te kunnen bieden.

    • (ii) Wat is de wettelijke grondslag voor de verwerking?

    De verwerking van uw persoonsgegevens met het oog op de uitvoering en administratie van uw verzoek is noodzakelijk voor ons om te kunnen voldoen aan de toepasselijke consumentenwetgeving in het geval dat u gebruik maakt van uw herroepingsrecht. Bovendien verwerken wij uw persoonlijke gegevens op basis van ons gerechtvaardigd belang om de retourzendingen bij te houden, zodat wij u een goede klantenservice kunnen beden.

  • Bij het indienen van een schadeclaim
    • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

    Wanneer u een schadeclaim indient, verwerken wij uw ordernummer, informatie over gekochte producten, postcode voor het factuuradres en uw e-mailadres om uw schadeclaim met betrekking tot het gekochte product te kunnen administreren, voldoen en opvolgen, en om u een goede klantenservice te kunnen bieden.

    • (ii) Wat is de wettelijke grondslag voor de verwerking?

    De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is noodzakelijk voor ons om te kunnen voldoen aan de toepasselijke consumentenwetgeving in het geval dat u gebruik maakt van uw recht om een klacht in te dienen. De verwerking is ook noodzakelijk om te voldoen aan onze verplichtingen in de overeenkomst die we met u aangaan en die onze eigen productgaranties in de "Thule-garantie" en/of "Thule-verlengde garantie" omvat. Verder verwerken we uw persoonsgegevens op basis van ons gerechtvaardigd belang om een administratie bij te houden van schadeclaims om u een goede klantenservice te kunnen bieden.

  • Bij het maken van een productregistratie
    • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

    Om de productregistratie uit te kunnen voeren, wat onder andere inhoudt dat u er zeker van kunt zijn dat u een geldige "Thule Verlengde Garantie" heeft, en om de garantiezaken te vereenvoudigen, verwerken we uw naam, e-mailadres, land, gekochte producten, datum van aankoop en andere informatie die u kiest te verstrekken in het vrije tekstveld.

    • (ii) Wat is de wettelijke grondslag voor de verwerking?

    De verwerking van uw persoonsgegevens ten behoeve van de productregistratie en ter vereenvoudiging van de garantiezaken is gebaseerd op ons legitieme belang om de productregistratie volgens uw wensen uit te voeren en om uw garantiezaken zo soepel mogelijk af te handelen. De verwerking die wordt uitgevoerd om u "Thule Verlengde Garantie" te kunnen aanbieden, is noodzakelijk om onze verplichtingen in de met u gesloten overeenkomst, inclusief onze toekomstige garantieverplichting ten opzichte van u, te kunnen nakomen.

  • Wanneer we productveiligheidsmeldingen moeten sturen of productterugroepingen moeten uitvoeren
    • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

    Om u te kunnen voorzien van productveiligheidsmeldingen en deze te documenteren en om u te informeren over productterugroepingen en deze te documenteren, bijvoorbeeld in het geval van een defect product, verwerken wij uw naam, adres, e-mailadres, aangekochte producten en telefoonnummer.

    • (ii) Wat is de wettelijke grondslag voor de verwerking?

    De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is erop gebaseerd dat de verwerking voor ons noodzakelijk is om te voldoen aan onze verplichtingen in overeenstemming met de geldende productveiligheids- en aansprakelijkheidswetgeving om risico's voor uw gezondheid en veiligheid te voorkomen. Bovendien slaan we gegevens op van verzonden productveiligheidsmeldingen en terugroepingen van producten op basis van ons gerechtvaardigd belang om juridische claims uit te oefenen en te verdedigen.

  • Wanneer we u marketingmateriaal sturen
    • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?

    Om u onze nieuwsbrief te kunnen verstrekken, verwerken wij uw naam en e-mailadres.

    • (ii) Wat is de wettelijke grondslag voor de verwerking?

    De verwerking van uw naam en e-mailadres voor het versturen van nieuwsbrieven is gebaseerd op uw toestemming. U kunt uw toestemming altijd intrekken door contact met ons op te nemen via de contactgegevens in sectie 5 of door gebruik te maken van de link om u af te melden voor verdere marketing e-mails, die is opgenomen in elke marketing e-mail die wij u sturen.

  • Wanneer u solliciteert naar een functie bij Thule Group

Op www.thulegroup.com vindt u informatie over onze vacatures en hoe u uw CV en beroepsprofiel registreert en hoe uw persoonsgegevens in dit verband worden verwerkt.

3. Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Het aantal personen dat toegang heeft tot uw persoonsgegevens is beperkt. Alleen personen bij ons die uw persoonsgegevens moeten verwerken in overeenstemming met de hierboven vermelde doeleinden, hebben toegang tot de persoonsgegevens.

We kunnen uw persoonsgegevens delen met bedrijven binnen de Thule-groep als dat nodig is om de bovengenoemde doelen te bereiken. Dergelijke bedrijven van Thule kunnen binnen of buiten de EU/EER gevestigd zijn. Informatie over de bedrijven van de groep waarmee we uw persoonsgegevens delen, kunt u hier vinden.

We kunnen uw persoonsgegevens ook delen met leveranciers en partners die diensten voor ons uitvoeren of die op andere manieren met ons samenwerken, waaronder onze partners die diensten op het gebied van belastingberekening en fraudebestrijding leveren, onze betalingsdienstaanbieders, onze aanbieder van bedrijfssystemen en onze websitehosting leverancier en onze implementatiepartner. Dergelijke partners zullen in principe binnen de EU/EER gevestigd zijn, maar als ze dat niet zijn, zullen wij voldoen aan de relevante vereisten met betrekking tot internationale gegevensoverdracht.

Uw persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan landen, die mogelijk een lager niveau van bescherming van persoonsgegevens hebben dan het niveau dat binnen de EU/EER wordt geboden. Wanneer uw persoonsgegevens worden gedeeld met landen buiten de EU/EER, gebruiken wij standaard contractuele clausules die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie en aanvullende maatregelen die nodig zijn om een adequaat niveau van bescherming van uw persoonsgegevens te waarborgen. De standaard contractuele bepalingen zijn beschikbaar via de volgende link: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en.

Als u een exemplaar van onze overeenkomsten wilt ontvangen, kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens in rubriek 5. Bovendien vertrouwen wij in bepaalde gevallen ook op de adequaatheidsbesluiten van de Europese Commissie voor internationale doorgiften van persoonsgegevens, wat betekent dat wij persoonsgegevens kunnen doorgeven aan landen buiten de EU die geacht worden een adequaat niveau van gegevensbescherming te hebben. Zie de informatie over de adequaatheidsbesluiten hier: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.

4. Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

  • Soort verwerking
    Bewaartermijn of criterium voor het bepalen van de bewaartermijn

  • Persoonsgegevens die worden verzameld in verband met een verzoek
    Continu verwijderd, waarbij voortdurend rekening wordt gehouden met het soort verzoek in kwestie. Echter, bewaard voor een periode van maximaal drie (3) jaar.

  • Persoonsgegevens die zijn verzameld in verband met onlineaankopen
    Een (1) jaar in eerste instantie. Daarna wordt u jaarlijks gevraagd of u wenst dat wij de verwerking van uw persoonsgegevens in overeenstemming met het bovenstaande voortzetten. Indien u niet wenst dat de verwerking wordt voortgezet of indien u niet binnen de in de aanvraag vermelde termijn op de aanvraag reageert, worden uw persoonsgegevens gewist. Bepaalde persoonsgegevens met betrekking tot uw aankoop zullen echter voor een periode van zeven (7) jaar bewaard op grond van de Zweedse wet op de boekhouding (Bokföringslagen).

  • Persoonsgegevens die worden verzameld in verband met de registratie en het gebruik van de gebruikersaccount
    Een (1) jaar in eerste instantie. Daarna wordt u jaarlijks gevraagd of u wilt dat wij de verwerking van uw persoonsgegevens in overeenstemming met het bovenstaande voortzetten. Indien u niet wenst dat de verwerking wordt voortgezet of indien u niet binnen de in de aanvraag vermelde termijn op de aanvraag reageert, worden uw persoonsgegevens gewist.

  • Persoonsgegevens die worden verwerkt in verband met een retourzending
    Bewaard voor een maximale periode van drie (3) jaar, tenzij de persoonsgegevens langer moeten wroden bewaard in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving, waaronder de Zweedse wet op de boekhouding (Bokföringslagen).

  • Persoonsgegevens die worden verwerkt in verband met een schadeclaim
    Bewaard voor een maximale periode van drie (3) jaar, tenzij de persoonsgegevens langer moeten wroden bewaard in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving, waaronder de Zweedse wet op de boekhouding (Bokföringslagen).

  • Persoonsgegevens die worden verwerkt in verband met een productregistratie
    Drie (3) jaar in eerste instantie op basis van de Thule Verlengde Garantie. Daarna wordt u jaarlijks gevraagd of u wilt dat we uw persoonsgegevens in overeenstemming met het bovenstaande blijven verwerken. Als u niet wilt dat de verwerking wordt voortgezet of als u het verzoek niet binnen de in het verzoek vermelde termijn beantwoordt, worden uw persoonsgegevens gewist.

  • Persoonsgegevens die worden verwerkt in verband met productveiligheidsmeldingen en productterugroepingen
    Tien (10) jaar nadat we de productveiligheidsmelding hebben verstuurd of het product hebben teruggeroepen.

  • Persoonsgegevens gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven
    Een (1) jaar in eerste instantie (mits u uw toestemming niet intrekt). Daarna wordt u jaarlijks gevraagd of u wenst dat wij de verwerking van uw persoonsgegevens in overeenstemming met het bovenstaande voortzetten. Indien u niet wenst dat de verwerking wordt voortgezet of indien u niet binnen de in het verzoek vermelde termijn op het verzoek reageert, worden uw persoonsgegevens gewist.

5. Wat zijn uw rechten?

Thule Sweden AB, reg. nr. 556076-3970, postbus 69, 330 33 Hillerstorp, Zweden, is de verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de correcte verwerking van uw persoonsgegevens in overeenstemming met de geldende wetgeving. Lees hieronder meer over uw rechten.

  • Het recht op inzage: U heeft het recht om te weten welke persoonsgegevens wij over u verwerken, voor welke doeleinden de persoonsgegevens worden verwerkt en met wie wij uw persoonsgegevens delen, enz. U heeft ook het recht om de persoonsgegevens in te zien en een kopie te vragen van de persoonsgegevens die worden verwerkt.

  • Het recht op rectificatie: Als u merkt dat wij onjuiste of onvolledige persoonsgegevens over u hebben, kunt u ons altijd verzoeken deze persoonsgegevens te corrigeren of aan te vullen.

  • Het recht op verwijdering en beperking: In sommige gevallen kunt u ons verzoeken uw persoonsgegevens te verwijderen of onze verwerking voor een bepaalde periode te beperken. Houd er rekening mee dat het beperken of verwijderen van uw persoonsgegevens ertoe kan leiden dat wij u bijvoorbeeld niet de diensten kunnen leveren die worden aangeboden in verband met productregistratie.

  • Het recht om bezwaar te maken: U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking die wij uitvoeren op basis van ons gerechtvaardigd belang.

  • Het recht op gegevensoverdraagbaarheid: In gevallen waarin wij onze verwerking baseren op uw toestemming of op de uitvoering van een overeenkomst, heeft u het recht om uw persoonsgegevens in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machinaal leesbaar formaat te ontvangen en de persoonsgegevens te laten overdragen aan een andere verantwoordelijke voor de verwerking.

  • Intrekking van de toestemming: Indien u toestemming heeft gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens, heeft u altijd de mogelijkheid om uw toestemming in te trekken door contact met ons op te nemen via onderstaande contactgegevens.

  • Als u vragen hebt over onze verwerking van uw persoonsgegevens of als u een van de bovenstaande rechten wilt uitoefenen, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com. Als u bezwaren of klachten heeft over de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken, heeft u ook het recht om contact op te nemen of een klacht in te dienen bij de Zweedse Autoriteit voor Gegevensbescherming (Datainspektionen) of uw nationale autoriteit voor gegevensbescherming.

    6. Is de privacyverkalring van toepassing op externe gelinkte websites?

    Onze website kan links bevatten naar andere websites, bijvoorbeeld naar liefdadigheidsinstellingen. Dergelijke derden vallen buiten onze controle en vallen niet onder onze privacyverklaring. Als u dergelijke andere websites betreedt via verstrekte links, kunnen de beheerders van die websites uw persoonsgegevens verzamelen. Lees de privacyverklaring van de websites voordat u uw persoonsgegevens verstrekt.

    7. Cookies

    Wanneer u onze website bezoekt, kunnen we informatie over uw bezoek verzamelen en/of opslaan door het plaatsen van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website of zijn serviceprovider via uw webbrowser op de harde schijf van uw computer plaatst. Ze stellen ons in staat om uw browser te herkennen en bepaalde informatie vast te leggen en te onthouden. Voor meer informatie over het gebruik van cookies op onze website verwijzen wij u naar ons Cookiebeleid.

    8. Wijzigingen in de privacyverklaring

    Indien er wijzigingen worden aangebracht met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens, zullen wij u op de hoogte brengen van de wijzigingen door een bijgewerkte versie van deze privacyverklaring op de website te publiceren. Indien wij echter materiële wijzigingen aanbrengen in deze privacyverklaring, zullen wij u hiervan op actieve wijze op de hoogte brengen, bijvoorbeeld door u een e-mail of iets dergelijks te sturen.