• Gratis levering vanaf €39
  • De originele terreinkinderwagen Thule Urban Glide 3 heeft zojuist een upgrade gekregen.
  • NIEUW! Met onze Thule Allax transportmand voor honden kunt u uw hond veilig meenemen
2023-04-11

Privacykennisgeving

1. Introductie

Het doel van dit privacybeleid is om informatie te verstrekken over hoe wij, Thule Sweden AB, uw persoonlijke gegevens verwerken in verband met het gebruik van onze website (https://www.thule.com) en de diensten die wij via deze website leveren. We respecteren uw privacy en beschermen de persoonsgegevens die we over u verwerken.

We beschermen de integriteit van kinderen. Daarom verwerken wij niet bewust persoonsgegevens van kinderen onder de 18 jaar.

Hieronder wordt onder andere beschreven hoe wij uw persoonsgegevens verzamelen, verwerken en doorgeven.

2. Doel en rechtsgrond voor de verwerking van uw persoonsgegevens

Hieronder vindt u een beschrijving van de persoonsgegevens die wij over u verwerken, voor welke doeleinden wij uw persoonsgegevens verwerken en op welke rechtsgronden wij onze verwerking van persoonsgegevens baseren.

  • Wanneer u onze website bezoekt
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Wanneer u onze website bezoekt, kunnen we informatie over uw bezoek verzamelen en/of opslaan door cookies te plaatsen. Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website of zijn dienstverlener via uw webbrowser op de harde schijf van uw computer plaatst. Ze stellen ons in staat om uw browser te herkennen en bepaalde informatie vast te leggen en te onthouden. Persoonsgegevens die via cookies worden verzameld omvatten bijvoorbeeld uw Internet Protocol (IP)-adres, browsertaal, geografische locatiegegevens, demografische informatie, datum en tijd, informatie over webpagina's, webkoppelingen en alle andere informatie op onze website die u hebt bezocht.

    • Voor de verwerking van persoonsgegevens verzameld via strikt noodzakelijke cookies, is het doel van dergelijke verwerking het bieden van een functionerende website.
    • Voor de verwerking van persoonsgegevens verzameld via prestatiecookies, is het doel van dergelijke verwerking het ontwikkelen van onze website en het verbeteren van de functies ervan.
    • Voor de verwerking van persoonsgegevens verzameld via functionele cookies, is het doel van dergelijke verwerking het verbeteren van de bruikbaarheid en het inschakelen van persoonlijke instellingen.
    • Voor de verwerking van persoonsgegevens verzameld via marketingcookies, is het doel van dergelijke verwerking om u via andere kanalen relevante aanbiedingen te verstrekken. De informatie kan worden gebruikt voor klantsegmentatie voor reclame en online advertenties om u relevante producten aan te prijzen.
  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • Onze verwerking van persoonsgegevens die via strikt noodzakelijke cookies worden verzameld, is gebaseerd op ons rechtmatig belang om u een functionerende website te bieden, aangezien de basisfuncties van de website zonder deze cookies niet naar behoren zouden werken (art. 6(1)(f) AVG). Als u meer informatie wilt over hoe we dit hebben vastgesteld, neem dan contact met ons op via privacy@thule.com.

    Onze verwerking van persoonsgegevens die zijn verzameld via prestatie-, functionele en marketingcookies is gebaseerd op uw toestemming (art. 6(1)(a) AVG).

    Ga voor meer informatie over hoe we cookies en soortgelijke technologieën op onze website gebruiken naar ons Cookiebeleid.

  • Wanneer u ons een verzoek stuurt
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Wanneer u ons een verzoek stuurt over bijvoorbeeld uw bestellingen of gekochte producten, hetzij via ons contactformulier dat beschikbaar is via onze ondersteuningsfunctie, hetzij rechtstreeks aan één van onze medewerkers die als contactpersoon op de website staan vermeld, verwerken wij de volgende persoonsgegevens om uw verzoek te kunnen beantwoorden en afhandelen: uw e-mailadres, naam en telefoonnummer als u dit wilt verstrekken, het land waar u vandaan komt, om welke categorie/contactreden de vraag gaat, een beschrijving van het onderwerp en uw vraag. We kunnen de informatie gebruiken om contact met u op te nemen over uw verzoek per e-mail of telefoon en om uw verzoek te beheren en af te handelen.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is gebaseerd op ons rechtmatig belang om ons in staat te stellen u een goede dienst te verlenen en om uw verzoek te kunnen beantwoorden (art. 6(1)(f) AVG). Wanneer u contact met ons opneemt met een verzoek, is het ook in uw belang dat wij uw persoonsgegevens verwerken om u de informatie en dienst te verstrekken die u hebt aangevraagd. Bovendien zijn de persoonsgegevens noodzakelijk om u te kunnen helpen en uw verzoek te kunnen beantwoorden.

    In bepaalde gevallen is de verwerking ook noodzakelijk om te voldoen aan de overeenkomst die met u is aangegaan (art. 6(1)(b) AVG), bijv. om annuleringen van bestellingen vóór levering af te handelen enz. Als u meer informatie wilt over hoe we dit hebben vastgesteld, neem dan contact met ons op via privacy@thule.com.

  • Wanneer u online een product koopt
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Om uw bestelling te kunnen administreren, de producten die u online hebt gekocht te kunnen leveren en om uw bestelling en eventuele problemen of verzoeken in verband daarmee te kunnen opvolgen, verwerken wij uw naam, factuuradres, afleveradres, e-mailadres, telefoonnummer, betaalmethode en informatie over de producten die u hebt besteld. Persoonsgegevens met betrekking tot uw betaling (inclusief persoonlijk identificatienummer, bankgegevens en rekeninginformatie of informatie over andere betaalmethoden) worden verwerkt door onze samenwerkingspartner, die voor de verwerking van persoonsgegevens als afzonderlijke verwerkingsverantwoordelijke optreedt. Raadpleeg het privacybeleid van de samenwerkingspartners dat beschikbaar is na het verzamelen van uw persoonsgegevens voor informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonsgegevens met het oog op het uitvoeren van uw bestelling is noodzakelijk om te voldoen aan de overeenkomst die we met u aangaan (art. 6(1)(b) AVG). Als u uw persoonsgegevens niet verstrekt in verband met de aankoop, kunnen we uw aankoop of levering niet administreren in overeenstemming met uw bestelling.

    De verwerking van uw persoonsgegevens met het oog op het kunnen opvolgen van uw bestelling en het afhandelen van problemen en verzoeken is gebaseerd op (i) ons rechtmatig belang om u een goede klantendienstverlening en winkelervaring te bieden (art. 6(1)(f) AVG) en (ii) in bepaalde gevallen, afhankelijk van het soort verzoek dat wordt gedaan, onze verplichting om te voldoen aan de overeenkomst die met u is aangegaan met betrekking tot de aankoop (art. 6(1)(b) AVG).

    Persoonsgegevens met betrekking tot uw aankoop worden ook bewaard op basis van onze wettelijke verplichting om een administratie bij te houden volgens de toepasselijke boekhoudwetgeving (art. 6(1)(c) AVG).

    Als u meer informatie wilt over onze beoordeling van ons rechtmatig belang, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com.

  • Bij het registreren of inloggen op een gebruikersaccount
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Om u in staat te stellen u te registreren en een gebruikersaccount te gebruiken, verwerken wij uw e-mailadres en uw wachtwoord evenals uw naam, leveringsadres en telefoonnummer als u dit wilt verstrekken.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is gebaseerd op ons rechtmatig belang om u te kunnen voorzien van een gebruikersaccount en de functies die voortvloeien uit uw registratie van een gebruikersaccount (art. 6(1)(f) AVG), bijvoorbeeld om u te kunnen voorzien van bestelgeschiedenis, bestelstatus, leveringsinformatie en een snellere afrekenprocedure. Dit is informatie die wij verstrekken om uw winkelervaring te verbeteren, omdat Thule er altijd naar streeft u de best mogelijke dienstverlening te bieden.

    Als u meer informatie wilt over onze beoordeling van ons rechtmatig belang, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com.

  • Bij het retourneren
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Wanneer u een retourzending verricht, verwerken wij uw bestelnummer, informatie over gekochte producten, financiële informatie met betrekking tot de aankoop, uw naam, adres, handtekening (indien van toepassing) en uw e-mailadres om uw verzoek om het door u gekochte product te retourneren te kunnen administreren en opvolgen en om u goede klantendienstverlening te kunnen bieden.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonsgegevens voor de afhandeling en administratie van uw verzoek is voor ons noodzakelijk om te kunnen voldoen aan het toepasselijke consumentenrecht in het geval u uw herroepingsrecht uitoefent (art. 6(1)(c) AVG). Bovendien verwerken we uw persoonsgegevens op basis van ons rechtmatig belang om de retourzendingen bij te houden om u goede klantendienstverlening te kunnen bieden (art. 6(1)(f) AVG). Persoonsgegevens met betrekking tot uw aankoop worden ook bewaard op basis van onze wettelijke verplichting om een administratie bij te houden volgens de toepasselijke boekhoudwetgeving (art. 6(1)(c) AVG).

    Als u meer informatie wilt over onze beoordeling van ons rechtmatig belang, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com.

  • Bij het indienen van een eis tot vergoeding
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Wanneer u een eis tot vergoeding indient (inclusief eisen voor incidenten en garantieaanspraken), verwerken wij uw bestelnummer, informatie over gekochte producten, postcode voor factuuradres, telefoonnummer en uw e-mailadres om uw vergoedingseis met betrekking tot het door u gekochte product te kunnen administreren en opvolgen en u goede klantendienstverlening te kunnen bieden. De naam van uw bank en uw bankrekeningnummer worden verwerkt zodat wij de betaling van de vergoeding kunnen administreren en voltooien.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is noodzakelijk voor ons om te kunnen voldoen aan het toepasselijke consumentenrecht in het geval u uw recht op vergoeding uitoefent (art. 6(1)(c) AVG). De verwerking is ook noodzakelijk om onze verplichtingen na te komen in de overeenkomst die wij met u sluiten en die onze eigen productgaranties omvat via de "Garantie van Thule " en/of de "Verlengde garantie van Thule" (art. 6(1)(b) AVG). Bovendien verwerken we uw persoonsgegevens op basis van ons rechtmatig belang om de vergoedingseisen bij te houden om u goede klantendienstverlening te kunnen bieden (art. 6(1)(f) AVG).

    Als u meer informatie wilt over onze beoordeling van ons rechtmatig belang, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com.

  • Bij het registreren van een product
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Om u sommige van onze diensten, zoals de "Verlengde garantie van Thule", te kunnen aanbieden, moet het product worden geregistreerd. Voor de dienstverlening voor het registreren van producten verwerken wij uw naam, e-mailadres, land, gekochte producten, datum van aankoop en telefoonnummer als u dat wilt verstrekken.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonsgegevens voor het registreren van een product is gebaseerd op ons rechtmatig belang om de dienst te verlenen en garantiezaken te vereenvoudigen (art. 6(1)(f) AVG). De verwerking die wordt uitgevoerd om u de "Verlengde garantie van Thule" te kunnen aanbieden is noodzakelijk om onze verplichtingen in de met u gesloten overeenkomst, inclusief onze toekomstige garantieverplichting ten opzichte van u, te kunnen nakomen (art. 6(1)(b) AVG).

    Als u meer informatie wilt over onze beoordeling van ons rechtmatig belang, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com.

  • Wanneer wij berichten over de veiligheid van producten moeten versturen of producten moeten terugroepen
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Om u te kunnen informeren over de veiligheid van producten en over het terugroepen van producten, bijvoorbeeld in geval van een defect product, verwerken wij uw naam, adres, e-mailadres, gekochte producten en telefoonnummer. De verwerking vindt ook plaats om terugroepacties en veiligheidsmededelingen te documenteren.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is gebaseerd op het feit dat de verwerking voor ons noodzakelijk is om te voldoen aan onze verplichtingen overeenkomstig de toepasselijke wetgeving voor productveiligheid en aansprakelijkheid om risico's voor uw gezondheid en veiligheid te voorkomen (art. 6(1)(c) AVG). Bovendien bewaren wij gegevens over verzonden berichten over productveiligheid en teruggeroepen producten op basis van ons rechtmatig belang om juridische vorderingen uit te oefenen en te verdedigen (art. 6(1)(f) AVG).

    Als u meer informatie wilt over onze beoordeling van ons rechtmatig belang, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com.

  • Wanneer wij e-mails versturen over uitverkochte producten
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Om u de door u gevraagde e-mails over uitverkochte producten te kunnen sturen, verwerken wij uw e-mailadres, productinformatie en de datum en tijd van het verzoek.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonsgegevens voor dit doel is gebaseerd op ons rechtmatig belang om u te kunnen voorzien van de gevraagde relevante informatie over de voorraad en de functies die voortvloeien uit uw verzoek (art. 6(1)(b) AVG).

  • Wanneer we u marketingmateriaal en soortgelijke informatie sturen
  • (i) Welke persoonsgegevens worden verwerkt en waarom?
  • Om u onze marketinginformatie, zoals nieuwsbrieven en soortgelijke marketingcommunicatie en reclame en e-mails over achtergelaten winkelwagentjes, te kunnen sturen, verwerken wij uw naam en e-mailadres, taal, land, productinformatie en de datum en het tijdstip van toestemming.

  • (ii) Wat is de rechtsgrondslag voor de verwerking?
  • De verwerking van persoonsgegevens voor het verzenden van nieuwsbrieven en soortgelijke marketingcommunicatie en reclame en e-mails over achtergelaten winkelwagentjes is gebaseerd op uw toestemming (art. 6(1)(a) AVG). U kunt uw toestemming altijd intrekken door contact met ons op te nemen via de contactgegevens in sectie 5 of door gebruik te maken van de koppeling om u af te melden voor verdere marketing-e-mails in elke marketing-e-mail die wij u sturen.

    Als u meer informatie wilt over onze beoordeling van ons rechtmatig belang, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com.

  • Uw identiteit verifiëren voor wettelijke naleving en controle van sancties
  • (i) "(i) Welke persoonlijke gegevens worden verwerkt en waarom?
  • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, met name met betrekking tot internationale sancties, kunnen we klantonderzoek uitvoeren wanneer het nodig is om uw identiteit te verifiëren. Het doel van de verwerking is om uw identiteit te bevestigen en vast te stellen dat u geen individu bent dat onderhevig is aan internationale sancties. Deze activiteit kan het verwerken van uw geboortedatum en -plaats omvatten om te controleren met toepasselijke sanctielijsten.

  • (ii) Wat is de wettelijke basis voor de verwerking?
  • De verwerking van uw persoonlijke gegevens voor klantonderzoek is gebaseerd op onze wettelijke verplichting om te voldoen aan wetten en voorschriften met betrekking tot internationale sancties en de bestrijding van witwassen van geld (Art. 6(1)(c) van de GDPR). Deze wetten verplichten ons om geen zaken te doen met personen die onderhevig zijn aan internationale sancties.

3. Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

3.1 Doorgeven binnen de Thule-groep

Het aantal personen met toegang tot uw persoonsgegevens is beperkt. Alleen medewerkers van Thule die uw persoonsgegevens moeten verwerken in overeenstemming met de hierboven genoemde doeleinden hebben toegang tot de persoonsgegevens.

Wij geven uw persoonsgegevens door aan bedrijven binnen de Thule-groep als dat nodig is om de hierboven genoemde doelen te bereiken, bijvoorbeeld voor het inschakelen van wereldwijde consumentendiensten en technische ondersteuning. Deze Thule-bedrijven kunnen binnen of buiten de EU/EER gevestigd zijn. Hier vindt u informatie over de groepsbedrijven waaraan we uw persoonsgegevens doorgeven.

3.2 Doorgeven aan derden buiten de Thule-groep

We geven uw persoonsgegevens ook door aan leveranciers en partners die namens ons diensten verlenen of die op andere manieren met ons samenwerken. Een dergelijke dienstverlener kan optreden als een afzonderlijke verwerkingsverantwoordelijke voor persoonsgegevens (waaronder bijvoorbeeld onze partners die belastingberekeningen uitvoeren, onze leveranciers van betalingsdiensten en externe leveranciers van cookies) of als verwerker van persoonsgegevens (waaronder bijvoorbeeld onze leveranciers van bedrijfssystemen, onze leverancier van presenteerders van websites, diensten voor bescherming tegen fraude en onze partners voor systeemontwikkeling). Hier vindt u informatie over de groepsbedrijven waaraan we uw persoonsgegevens doorgeven.

Wanneer dienstverleners optreden als afzonderlijke verwerkingsverantwoordelijken voor persoonsgegevens, ontvangt u hun privacyverklaring met informatie over hun verwerking van uw persoonsgegevens in verband met hun verzameling van uw persoonsgegevens. Wanneer dienstverleners optreden als verwerkers van persoonsgegevens en namens Thule persoonsgegevens verwerken, worden relevante verwerkersovereenkomsten gesloten.

Als u meer gedetailleerde informatie wilt over aan wie uw gegevens worden doorgegeven, kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens in sectie 5.

3.3 Doorgeven buiten de EU/EER

Thules eigen verwerking van persoonsgegevens door entiteiten van Thule vindt primair plaats binnen de EU/EER, maar voor sommige diensten en ondersteuning zijn entiteiten van Thule buiten de EU/EER (derde landen) betrokken. Persoonsgegevens kunnen ook in een derde land worden verwerkt door sommige van onze zakenpartners en leveranciers (sectie 3.2 hierboven). Derde landen kunnen een lager niveau van bescherming van persoonsgegevens hebben dan het niveau dat binnen de EU/EER wordt geboden. Wanneer uw persoonsgegevens worden doorgegeven aan landen buiten de EU/EER, gebruiken wij modelcontractbepalingen die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie evenals aanvullende maatregelen die nodig zijn om een passend beschermingsniveau voor uw persoonsgegevens te waarborgen. De modelcontractbepalingen zijn beschikbaar via de volgende koppeling: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en.

Bovendien baseren wij ons in bepaalde gevallen ook op de besluiten van de Europese Commissie met betrekking tot de adequaatheid van internationale overdrachten van persoonsgegevens, wat betekent dat wij persoonsgegevens kunnen overdragen naar landen buiten de EU die geacht worden een adequaat niveau van gegevensbescherming te hebben. Informatie over de besluiten over adequaatheid: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en.

Als u echte exemplaren van onze overeenkomsten wilt ontvangen, of meer informatie over welk besluit betreffende het beschermingsniveau van toepassing is op een bepaalde overdracht, of gedetailleerde informatie over onze overdrachten naar derde landen en waar uw gegevens zijn overgedragen, kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens in sectie 5.

4. Hoe lang bewaren we uw persoonsgegevens?

Soort verwerking Tijdsperiode of criterium voor het bepalen van de bewaartermijn
Persoonsgegevens verzameld in verband met een verzoek Worden doorlopend verwijderd, rekening houdend met het soort verzoek in kwestie. Mogen echter niet langer dan drie (3) jaar worden bewaard.
Persoonsgegevens verzameld in verband met online aankopen Worden maximaal drie (3) jaar lang bewaard. Bepaalde persoonlijke gegevens met betrekking tot uw aankoop worden bewaard zolang dat verplicht is volgens de toepasselijke boekhoudwetgeving.
Persoonlijke gegevens verzameld via cookies in verband met het gebruik van de website. Voor meer informatie over hoe lang wij cookies op onze website bewaren, kunt u ons Cookiebeleid raadplegen.
Persoonlijke gegevens verzameld in verband met de registratie en het gebruik van een gebruikersaccount Eén (1) jaar. Daarna wordt u jaarlijks gevraagd of u al dan niet wenst dat wij de verwerking van uw persoonsgegevens in overeenstemming met het bovenstaande voortzetten. Als u niet wilt dat de verwerking wordt voortgezet of als u niet binnen de in het verzoek genoemde termijn reageert, worden uw persoonsgegevens gewist.
Persoonsgegevens die worden verwerkt in verband met een retourzending Worden maximaal drie (3) jaar lang bewaard, tenzij de persoonsgegevens langer moeten worden bewaard volgens de toepasselijke wetgeving, met inbegrip van de toepasselijke boekhoudwetgeving.
Persoonsgegevens die worden verwerkt in verband met een vergoedingseis Worden maximaal drie (3) jaar lang bewaard, tenzij de persoonsgegevens langer moeten worden bewaard volgens de toepasselijke wetgeving, met inbegrip van de toepasselijke boekhoudwetgeving.
Persoonsgegevens die worden verwerkt in verband met de registratie van een product Gedurende de periode van de verlengde garantie van Thule die van toepassing is op het product dat u hebt geregistreerd.
Persoonsgegevens die worden verwerkt in verband met mededelingen over productveiligheid en het terugroepen van producten Tien (10) jaar nadat wij de mededeling over de productveiligheid hebben verzonden of het product hebben teruggeroepen.
Persoonsgegevens gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven en soortgelijke marketingcommunicatie en -reclame In eerste instantie twee (2) jaar (op voorwaarde dat u uw toestemming niet intrekt). Daarna wordt u tweemaal per jaar gevraagd of u al dan niet wilt dat wij uw persoonsgegevens volgens het bovenstaande blijven verwerken. Als u niet wilt dat de verwerking wordt voortgezet of als u niet binnen de in het verzoek genoemde termijn reageert, worden uw persoonsgegevens gewist.
Persoonsgegevens gebruikt voor het versturen van e-mails over uitverkochte producten Worden maximaal drie (3) maanden lang bewaard.
Persoonsgegevens verzameld in verband met een geïnitieerde maar niet voltooide aankoop (achtergelaten winkelwagentje) Worden 2 weken lang bewaard.
Persoonsgegevens die worden verwerkt om te voldoen aan wettelijke verplichtingen op grond van de relevante boekhoudwetgeving. Worden tien (10) jaar lang bewaard, tenzij een kortere periode verplicht is volgens de lokale wetgeving.

5. Wat zijn uw rechten?

Thule Sweden AB, reg.nr. 556076-3970, adres Box 69, 330 33 Hillerstorp, Zweden, is de verwerkingsverantwoordelijke voor uw persoonsgegevens. Met betrekking tot de verwerking die plaatsvindt wanneer wij berichten over productveiligheid sturen of producten terugroepen is de verwerkingsverantwoordelijke echter de entiteit van Thule die de wettelijke fabrikant is van het product dat u hebt gekocht. U kunt echter altijd contact opnemen met Thule Sweden AB als u vragen of zorgen hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens. De verwerkingsverantwoordelijken zijn verantwoordelijk voor de correcte verwerking van uw persoonsgegevens in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Lees hieronder meer over uw rechten.

  • Het recht op toegang: U hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens wij van u verwerken, voor welke doeleinden de persoonsgegevens worden verwerkt en aan wie wij uw persoonsgegevens doorgeven enz. U hebt ook het recht op toegang tot de persoonsgegevens en op een kopie van de verwerkte persoonsgegevens.
  • Recht op rectificatie: Als u merkt dat wij onjuiste, onnauwkeurige of onvolledige persoonsgegevens over u hebben, kunt u ons altijd verzoeken deze persoonsgegevens onmiddellijk te corrigeren. Bovendien hebt u, rekening houdend met de doeleinden waarvoor wij uw persoonsgegevens verwerken, het recht om onvolledige persoonsgegevens te laten aanvullen, onder meer door middel van een aanvullende verklaring.
  • Het recht op verwijdering: Onder voorbehoud van bepaalde beperkingen kunt u in de volgende gevallen verzoeken dat wij uw persoonsgegevens wissen;
    • (i) wanneer de persoonsgegevens niet langer noodzakelijk zijn in verband met de doeleinden waarvoor wij ze hebben verzameld of op een andere manier hebben verwerkt;
    • (ii) wanneer onze verwerking gebaseerd is op uw toestemming en u deze toestemming intrekt;
    • (iii) wanneer u bezwaar maakt tegen de verwerking en er geen dwingende rechtmatige gronden zijn voor de verwerking, of wanneer u bezwaar maakt tegen de verwerking voor rechtstreekse marketingdoeleinden;
    • (iv) wij uw persoonsgegevens onrechtmatig hebben verwerkt;
    • (v) de persoonsgegevens moeten worden gewist om te voldoen aan een wettelijke verplichting krachtens de wetgeving van de Unie of de lidstaten, waaraan Thule is onderworpen;

    Houd er rekening mee dat het verwijderen van uw persoonsgegevens ertoe kan leiden dat wij bijvoorbeeld nog niet verzonden bestellingen niet kunnen leveren of u de diensten die in verband met de registratie van producten worden aangeboden, niet kunnen leveren.

  • Het recht op beperking: Onder de volgende omstandigheden hebt u het recht om te verzoeken dat we de verwerking gedurende een bepaalde periode beperken:
    • (i) als u de juistheid van de persoonsgegevens betwist, beperken wij onze verwerking totdat wij de juistheid van de gegevens kunnen verifiëren;
    • (ii) als de verwerking onwettig blijkt te zijn en u verzoekt om beperking van ons gebruik van uw persoonsgegevens in plaats van verwijdering;
    • (iii) als wij de persoonsgegevens niet langer nodig hebben voor de doeleinden van de verwerking zoals vermeld in deze mededeling, maar wij door u verplicht worden dit te doen voor de vaststelling, uitoefening of verdediging van rechtsvorderingen; en
    • (iv) indien u bezwaar hebt gemaakt tegen onze verwerking, zolang niet is nagegaan of de rechtmatige gronden van de verwerkingsverantwoordelijke zwaarder wegen dan die van de betrokkene.

    Wanneer onze verwerking van uw persoonsgegevens is beperkt, worden deze persoonsgegevens, met uitzondering van het bewaren, alleen door ons verwerkt met uw toestemming of voor de vaststelling, uitoefening of verdediging van een rechtsvordering of voor de bescherming van de rechten van een andere natuurlijke of rechtspersoon of om redenen van zwaarwegend algemeen belang van de Unie of een lidstaat.

    Houd er rekening mee dat het beperken van uw persoonlijke gegevens ertoe kan leiden dat wij bijvoorbeeld nog niet verzonden bestellingen niet kunnen leveren of u de aangeboden diensten in verband met de registratie van producten niet kunnen leveren.

  • Het recht van bezwaar: U hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking die wij uitvoeren op basis van ons rechtmatig belang (art. 6(1)(f) AVG). Voor zover wij uw persoonsgegevens verwerken voor rechtstreekse marketingdoeleinden, hebt u tevens het recht om op elk moment bezwaar te maken tegen een dergelijke verwerking.
  • Recht op gegevensportabiliteit: In gevallen waarin wij onze verwerking baseren op uw toestemming of op de uitvoering van een overeenkomst, hebt u het recht om uw persoonsgegevens in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machinaal leesbaar formaat te ontvangen en de persoonsgegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke te laten overdragen.
  • Intrekking van toestemming: Als u toestemming hebt gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens, hebt u altijd de mogelijkheid uw toestemming met toekomstige werking in te trekken door contact met ons op te nemen via de onderstaande contactgegevens.
  • Als u vragen hebt over onze verwerking van uw persoonsgegevens of als u één van uw bovengenoemde rechten wilt uitoefenen, kunt u contact met ons opnemen via privacy@thule.com. Als u bezwaren of klachten hebt over de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken, hebt u ook het recht om contact op te nemen met of een klacht in te dienen bij de Zweedse autoriteit voor privacybescherming (Zw. Integritetsskyddsmyndigheten) of een andere bevoegde autoriteit voor gegevensbescherming.

6. Is het privacybeleid van toepassing op extern gekoppelde websites?

Onze website kan koppelingen bevatten naar andere websites, bijvoorbeeld naar liefdadigheidsorganisaties. Dergelijke derden vallen buiten onze controle en vallen niet onder ons privacybeleid. Als u dergelijke andere websites bezoekt via koppelingen, kunnen beheerders van die websites uw persoonsgegevens verzamelen. Lees het privacybeleid van de websites voordat u uw persoonsgegevens verstrekt.

7. Wijzigingen in het privacybeleid

Indien er wijzigingen worden aangebracht met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens, stellen wij u van de wijzigingen op de hoogte door een bijgewerkte versie van dit privacybeleid op de website te publiceren. Indien wij echter wezenlijke veranderingen aanbrengen in dit privacybeleid, stellen wij u daarvan op actieve wijze op de hoogte, bijvoorbeeld door u een e-mail of iets dergelijks te sturen.